Naslovna Društvo Gradjanske inicijative: Počeo s radom Resurs centar, pomagaće lokalne i medije civilnog...

Gradjanske inicijative: Počeo s radom Resurs centar, pomagaće lokalne i medije civilnog društva

BEOGRAD – U okviru Gradjanskih inicijativa, počeo je sa radom Resurs centar za medije čiji je cilj, po rečima izvršne direktorke te nevladine organizacije Maje Stojanović, pružanje pomoći i podrške pre svega, medijima civilnog duštva, kao i lokalnim i regionalnim medijima, u njihovim naporima da “opstanu u ovim veoma teškim uslovima”.

Ona je navela da je reč o širokom rasponu usluga, od informacija o raspisanim, pre svega, medjunarodnim konkursima, asistiranja i saveta u pisanju i sprovodjenju projekata, do stvaranja mreža medija i organizacija civilnog društva koje bi imale za cilj objedinjavanje napora “u nimalo lakoj borbi za opstanak”.

“Osim neposrednih razgovara, predstavnici medija mogu da nam se već sada obrate preko naših Resurs centara u Beogradu, Leskovcu, Požegi i Bečeju i zatraže bilo kakvu podršku koja Gradjanske inicijative mogu da pruže”, navela je direktorka te nevladine organizacije.

Dodala je da Gradjanske inicijative, za sada, nude takozvanu Help desk podršku, odnosno pružanje odgovora telefonom svakog dana a planirano je i održavanje info sesija za veći broj organizacija, kao i treninga o temama i sadržajima koji su zajednički za medije i organizacije civilnog društva.

“Postojanje lokalnih profesionalnih medija je od ogromnog interesa za celo društvo, a posebno za organizacije civilnog društva. Mi verujemo da postoji jasan interes za medjusobnim povezivanjem, kao i mogućnosti da se podrškom civilnog sektora osnaže pre svega lokalni i regionalni mediji”, naglašava izvršna direktorka Gradjanskih inicijativa Maja Stojanović.

Beta

Exit mobile version