ČAČAK – Gradsko veće Čačka donelo je danas odluku da novčano nagradi protivgradne strelce sa teritorije tog mesta u iznosu od po 69.000 dinara pojedinačno.Na teritriji Čačka ima 52 protivrgradna strelca.

U obrazloženju odluke Gradskog veća navedeno je da su protivgradni strelci sa teritorije Čačka u 2019. godini “pored izutetno malih novčanih nakanda koje su imali za svoj rad pokazali veoma veliku odgovornost i posvećenost u svom radu”.

Protivgradni strelci Čačka saopštili su pre nekoliko dana da su tražili sastanak sa predstavnicima nadležnih republičkih institucija na kome bi izneli probleme sa kojima se susreću u radu, kao što su male novčane nadokande koje iznose po 4.000 dinara mesečno i zastarela oprema sa kojom rade.

Oni su naveli da su od načelnika Centra za odbranu od grada Republičkog hidormeteorološkog zavoda Srbije Zorana Babića dobili odgovor da je sastanak koji traže “preuranjen” i da predlaže sastanak sledeće godine, pred početak nove sezone.

“Budžet republičkih organa za 2020. godinu je u fazi pripreme i usvajanja. Samim tim nismo u mogućnosti da precizno govorimo o sredstvima koja će biti odobrena za namenu odbrane od grada, pa tako ni kolika će biti naknada za rad strelaca, i kolika će biti sredstva za nabavku protivgradnih raketa”, naveo je načelnik Centra za odbranu od grada.

Beta