NOVI PAZAR – Meštani Radničke ulice u Rasadniku dobili su asfaltiran put do svojih domova. Njih su danas obišli predstavnici Uprave grada, a pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je otvaranje 11 novih gradilišta u Novom Pazaru.

Žitelji ovog dela grada sa kojima smo razgovarali oduševljeno su danas dočekali mehanizaciju i ekipe radnika, jer kako kažu više neće morati da gaze po blatu. Raduju se što su osim asfalta i dobili uređenu komunalnu infrastrukturu.

Veliki broj građana okupio se danas u naselju Rasadnik, a sa njima su razgovarali I predstavnici uprave grada. Pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović kaže da radnici istim intezitetom radova nastavljaju sve dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, a već od ponedeljka radovi će početi istovremeno na 11 lokacija.

„Koristimo lepo vreme da što više odradimo posla i ja mislim da ćemo ako ovako potraje stići da uradimo sve što smo zamislili za ovu godinu. Želja nam je da uradimo i više. Imamo spremne i projekte i potpisane ugovore i nastavićemo dok budu mogli da se izvode radovi u ovoj kalendarskoj godini da nastavimo istim intezitetom. Radi se na uređenju mnogo ulica. Od ponedeljka će biti angažovano još izvođača radova, a malopre smo se dogovorili da počnemo da radimo na 11 novih ulica. Radimo uređenje igrališta, parkinga, trgova, a plan je da sredimo još prostore oko škola. Radi se na svim poljima, a nastavićemo i dalje, stižemo do svakog naselja, mahale I ulice. Potvrda svega što smo radili i što planirano jeste i diplomatska i politička aktivnost celog rukovodstva Grada, koja se desila prethodne nedelje, a koju je predvodio i osmislio naš osnivač i lider Rasim Ljajić. Održani su sastanci na najvišem nivou i sa predsednikom Srbije, a i Turske. Dogovoreno je puno konkretnih projekata, koje ćemo raditi i u budućem periodu. Ovom prilikom zahvaljujem građanima što imaju strpljenja, razumevanja, ali I što nam veruju da će i do njih doći asfalt. Daju nam podršku i svesni su toga da smo mi ti koji će im rešiti infratsrukturne probleme u najkraćem mogućem roku, koje smo zajednički i identifikovali“, rekao je Hasanović.

Ova ulica je samo jedna od brojnih lokacija u Novom Pazaru, koje su planirane da ove godine budu pod asfaltom. Kako je najavljeno radiće se podjednako u svim novopazarskim naseljima.