BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl podelili su danas karte za operu, balet i dramu u okviru projekta “Kulturom do mladih”.

Petronijević je objasnio da je reč o zajedničkoj inicijativi mladih i nevladinog sektora sa kojim Grad Beograd sarađuje.

Preciznije, projekat “Kulturom do mladih” realizuje se pod pokroviteljstvom Udruženja za zaštitu mladih i Sekretarijata za kulturu, uz podršku Narodnog pozorišta.

“Podržali smo ovaj projekat jer mislimo da na ovaj način mladima možemo da približimo ne samo repertoar Narodnog pozorišta nego uopšte kulturnu scenu Beograda. Namera nam je da imamo što više ovakvih aktivnosti i pozivam sve mlade, kreativne ljude sa idejama kako da se na drugačiji način promoviše kultura da se prijave na konkurse grada”, rekao je Petronijević.

On je podsetio da gradski sekretarijati, uključujući i Kancelariju za mlade, imaju veliki broj konkursa namenjenih upravo mladima.

Ivan Karl je izrazio veliko zadovoljstvo što je ovaj projekat okupio mnogo mladih ljudi željnih da “konzumiraju” kulturu.

“To posebno naglašavam jer mladi danas sadržaje primaju posredstvom mobilnog telefona, smartfona ili laptopa i retko imaju radost gledanja filma u bioskopu, čitanja knjige sa hartije ili odlaska u pozorište.”

Tanjug