NOVI PAZAR – Humanitarna organizacija ”Otvorena ruka”, uz pomoć donatora iz Crne Gore koji je želeo da ostane anoniman, obezbedila je 80 poklon paketa za članove udruženja osoba sa invaliditetom. Zajedničko druženje u prostorijama Centra za socijalni rad organizovano je za članove svih pet invalidnih organizacija u Novom Pazaru.

Ovo družrenje je organizvano za članove Udruženja gluvih i nagluvih, Saveza slepih i slabovidih, Civilnih invalida rata, Udruženja paraplegičara i Društva za cerebralnu paralizu. Za njih je to bila prilika da se se vide, porazgovaraju, ali i da dobiju vredne poklone.

”Otvorena ruka je još jednom pokazala humanost na ovaj način i potvrdila da je ovo grad humanih ljudi”, rekao je predsednik Saveza slepih i slabovidih, Radoš Mrlješ.

Donacija za invalidne organizacije u Novom Pazaru još jedna je potvrda da je ”Otvorena ruka” uvek uz one kojima je pomoć potrebna, a sadržina poklon paketa ukazuje da su donatori mislili na sve članove porodice.

”Došli smo da se s njima malo družimo i da čujemo koji su njihovi problemi kroz koje prolaze, kako bismo znali na koji način možemo ubuduće da im pomažemo. Ono što smo im danas doneli su paketi sa osnovnim životnim namirnicama, gde ima i slatkiša za najmlađe članove porodice, ali i kućne hemije”, reko je ispred humanitarne organizacije ”Otvorena ruka”, dr Jasmin Hamzagić.

Osim humanitarne pomoći, koja je u ovom slučaju obezbeđena uz pomoć donatora iz Crne Gore, Otvorena ruka organizuje i besplatne lekarske preglede za stanovnike udaljenih sela, ali i članove invalidnih organizacija.