BEOGRAD – Od petka, 18. oktobra drugi Karavan igre nastavlja svoje putovanje po Srbiji, a zanimljivi programi umetničke igre koji će trajati i tokom novembra, namenjeni su publici u Vršcu, Rumi, Smederevu i Nišu, najavili su iz Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Karavan igre je ove godine krenuo iz Novog Pazara, a nakon toga su domaćini projekta bili Raška i Banja Koviljača. Nastupi igrača iz Beograda i Rima, odnosno gostovanja baletskih predstava, nastaviće se 18. oktobra u Vršcu, dan kasnije u Smederevu, 20. oktobra u Rumi i 21. oktobra u Nišu.

Nakon toga slede edukativni programi, izložbe, prezentacije i filmski program u ovim gradovima.

Tokom 2020. godine, Karavan igre stiže u Kragujevac, Negotin i Vranje.

Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, otpočeli su u septembru 2017. godine realizaciju projekta Karavan igre.

Programom je bilo obuhvaćeno 15 gradova u Srbiji, a reakcije publike su prevazišle očekivanja organizatora.

Zato je švajcarska Fondacija podržala i drugu ediciju ovog multidisciplinarnog projekta, koji ima za cilj da kroz različite aktivnosti približi klasičan balet i savremenu igru svim zainteresovanim učesnicima i posetiocima.

Tanjug