NOVI PAZAR – Dnevnik Hurriyet u vesti pod naslovom “Trump je prihvatio naše zahteve” prenosi da je predsednik republike R.T.Erdogan jučer održao govor na kraju savetodavnog sastanka vladajuće stranke Pravde i napretka i da je u vezi formiranja sigurnosne zone na severu Sirije rekao: „Trump je prihvatio naše zahteve i američki vojnici će se povući iz regije istočno od Eufrata. I ako je dao direkciju po tom pitanju zvaničnici na terenu to još nisu realizovali“.

Dnevnik Sabah u vesti pod naslovom „Otpravnik poslova ambasade SAD-a pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova“ piše da je skandal u vezi “lajkanja” poruke koju je na Twitteru objavio begunac terorističke organizacije FETO Ergun Babahan sa zvaničnog Twitter računa ambasade izazvao velike reakcije u Turskoj.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Turskoj izvinila se zbog “lajkanja” poruke koju je na Twitteru objavio begunac terorističke organizacije FETO: “Izvinjavamo se zbog jučer napravljene greške na našem Twitter profilu. Nemamo nikakvu vezu s Ergunom Babahanom niti odobravamo i prihvatamo sadržaj njegovih poruka. Još jednom izražavamo žaljenje zbog te pogreške”, navodi se u saopštenju ambasade u Ankari.

Dnevnik Yeni Šafak u vesti pod naslovom „Za 9 meseci kroz aerodrom Sabiha Gokčen prošlo 26 miliona putnika“ prenosi da je broj putnika na istanbulskom aerodromu Sabiha Gokčen u prvih 9 meseci tekuće godine sa povećanjem od preko 20 posto dostigao 16 miliona i 203 hiljade putnika.

Dnevnik Haber Turk u vesti pod naslovom „Automobilski sektor u septembru ostvario izvoz od 2.6 milijardi dolara“ piše da je automobilski sektor u Turskoj u septembru ostvario izvoz od 2.6 milijardi dolara što predstavlja drugi najveći ostvareni izvoz u septembru ikada.

Automobilski sektor sa svim proizvodima i dalje zauzima prvo mesto sa 18,5 posto udela u ukupnom izvozu Turske.

Dnevnik Vatan u vesti pod naslovom „Pronađen skelet dečaka star 5700 godina u Arslantepeu“ piše da je u iskopinama Arslantepe koje se nalaze na privremenoj listi Svetskih kulturnih baština UNESCO-a, a koje se nalaze na obali reke Eufrata u blizini Malatije pronađen skelet dečaka star 5700 godina.


trt.net.tr