BEOGRAD – Vozač Ferarija Šarl Lekler kažnjen je sa 15 sekundi dodavanja na rezultat u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, pa je u generalnom plasmanu sa šestog pao na sedmo mesto.

Lekler je trku završio na šestom mestu, ali je posle incidenta u prvom krugu kada je udario u vozača Red Bula Maksa Verstapena dobio kaznu od 15 sekundi. On je kažnjen dodavanjem pet sekundi na rezultat zbog sudara, a sa još 10 sekundi pošto ga je Ferari ostavio na stazi iako je bolid bio oštećen.

Delići Leklerovog bolida leteli su po stazi, a jedan je pogodio vozilo Mercedesa Luisa Hamiltona i otkinulo mu desni retrovizor.

Verstapen je posle trke optužio Leklera za neodgovornu vožnju i rekao da vozač Ferarija zaslužuje kaznu.Verstapen je startovao sa pete pozicije, dobro je krenuo i obišao Leklera u drugoj krivini, ali je Lekler zadržao liniju i udario u bolid Red Bula. Verstapen se okrenuo na stazi i izleteo, a ubrzo je završio trku, dok je Lekler na kraju bio šesti.

“Čudno je što nisu odmah istražili slučaj. Ceo bolid je uništen. Cela strana. Ostale su rupe u unutrašnjosti, a rekli su da će istražiti posle trke. Šta još mora da uradi pa da zasluži kaznu? Volim žestoko trkanje, ali mislim da ovo nije bilo to već neodgovorna vožnja u drugoj krivini. Loše je startovao i sigurno je pokušavao da vrati pozicije”, rekao je Verstapen za Skaj.

Posle kazne za Leklera vozač Renoa Danijel Rikardo preuzeo je šesto mesto na stazi Suzuka.

Beta

Prethodni tekstUefa će istražiti proslavu gola turskih fudbalera
Sledeći tekstUN: Turska ofanziva u Siriji bi mogla da raseli do 400.000 ljudi