BEOGRAD – Vozač Ferarija Šarl Lekler prihvatio je krivicu za sudar sa Maksom Verstapenom iz Red Bula na startu trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana.Lekler je krenuo sa druge pozicije u jučerašnjoj trci, ali su ga pretekli Valteri Botas i i ;Verstapen. Lekler nije dobro procenio situaciju u drugoj krivini i udario je u bolid Red Bula.

Verstapen je izleteo sa staze i zbog oštećenja bolida ubrzo je završio trku, dok je Lekler zauzeo šesto mesto, a posle trke i kazne od 15 sekundi dodavanja na rezultat, pao je na sedmo mesto.

“Loše sam startovao, bio sam pomalo ometen, video sam da se Seb (Sebastijan Fetel) pomalo pomera i moja reakcija je bila baš loša. U stvari, start nije bio toliko loš, koliko reakcija. Pogrešio sam u duelu sa Maksom. Uglavnom te stvari predvidite, ali ja nisam. Da, ja sam kriv”, rekao je Lekler, preneo je Autosport.

Sudije nisu odmah istražile incident rekavši da nema potrebe, ali su nekoliko krugova kasnije, kada je Verstapen odustao, promenili odluku i saopštili da će saslušati obojicu vozača posle trke. Kasnije je saopšteno da je Lekler kažnjen.

Lekler je nastavio trku vozeći sa slomljenim prednjim krilom do trećeg kruga, a slomio mu se i levi retrovizor, zbog čega je morao u jednoj krivini da ga drži rukom.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here