PRIŠTINA – Lideri političkih partija i kandidati za premijera na prevremenim izborima na Kosovu pozvali su danas gradjane da glasaju “za budućnost Kosova”.

Predsednik Kosova Hašim Tači je, nakon glasanja, pozvao gradjane da izadju na izbore i dodao da će to biti “glas za evroatlantsku budućnost Kosova”.

“Želim da čestitam gradjanima i pozovem ih da glasaju. To će biti glas za evroatlantsku budućnost Kosova, za bolji život, radna mesta, blagostanje i sve najbolje”, kazao je Tači.

Lider DPK-a Kadri Veselji je kazao da je danas izuzetan dan za Kosovo.

“Danas je dobar dan, izuzetan za Kosovo. Želim reći svim gradjanima moje zemlje, mi dajemo perspektivu sebi, našem Kosovu, našoj budućnosti i najviše svojoj deci”, istakao je Veselji.

Vršilac dužnosti premijera Ramuš Haradinaj, nakon poziva gradjanima da glasaju, kazao je da su ;izbori uspeh za Kosovo, “sa tako dobrom demokratijom, jer je sve do sada proteklo mirno u celoj zemlji”.

Kandidatkinja DSK za premijera Vjosa Osmani je uputila je ;poziv gradjanima da, kako je kazala, “postanu deo ove istorijske odluke, jer je zaista istorijski i presudan dan za budućnost Kosova”.

Lider Samoopredjeljenja Albin Kurti je u obraćanju medijima posle glasanja rekao da narod danas “daje odgovor za sve stranke i političare kao izvor suvereniteta Republike”.

“Danas nije važno da li ste bogati ili siromašni, jeste li žena ili muškarac, danas smo svi jednaki, pozivam sve gradjane koji imaju pravo glasa da izadju i glasaju”, istakao je on.

Beta