BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je od poslednje posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Srbiji pokrenuto šest novih fabrika turskih investitora, a da je porastao i broj turskih turista koji dolaze u Srbiju.

“Naš interes je da razvijemo sve vidove saradnje – ekonomsku, privrednu, trgovinsku. To će stvoriti povoljnu klimu i za razvoj bilateralnih političkih odnosa, što je bitno za Srbiju, jer Turska izrasta u regionalnu ekonomsku silu, ali i na globalnom planu igra značajnu ulogu”, rekao je Ljajić za TV Pink.

Bitno što će Srpska lista učestvovati u punom kapacitetu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je važno da su jučerašnji izbori na KiM završeni mirno i da je bitno što će Srpska lista u punom kapacitetu učestvovati u novoj vladi.

“Videćemo ko će formirati vladu. Bitno je da će Srpska lista u punom kapacitetu uzeti učešće u toj vladi i ojačati svoje političke pozicije. Verujem da će se i praktično raditi na poboljšanju uslova života tamo”, rekao je Ljajić za TV Pink.

Tanjug