BEOGRAD – Predsedsednica Parlamenta Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je rano da bi se izgovorarala reč bojkot i da veruje da će veliki broj partija izaći na izbore u martu naredne godine.

Ona je na konferenciji povodom otvaranja 141. skupštine Interparlamentarne unije rekla da se nada da će u novembru u ;drugoj rundi razgovora uz posredstvo ;Parlamenta Evropske unije učestvovati sve stranke koje imaju odredjenu političku snagu iako neke od njih bojkotuju rad Parlamenta Srbije.

U drugoj rundi razgovora biće reči o ;medijima i atmosferi u Skupštini.

“Kao što vidite, čitava medjunarodna zajednica bez obzira da li je Evropski parlament u pitanju ili su u pitanju neke druge parlamentarne organizacije smatraju da je jedino pravo mesto za razgovor svake vrste i rešavanje bilo kakvih nesuglasica upravo u parlamentu i da samo dijalog može da dodje do zajedničkog cilja”, rekla je Gojković.

Ona je dodala da je u svakom trenutku “potpuno otvorena” da razgovara sa poslanicima koji trenutno bojkotuju rad kako bi videli šta mogu da urade da unaprede rad Parlamenta pred kraj trenutnog saziva s obzirom da su izbori u martu naredne godine.

Beta