BEOGRAD – Ruski premijer Dmitrij Medvedev preneo je večeras pozdrave šefa ruske države Vladimira Putina Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a srpski predsednik je zahvalio Medvedevu, kao i Putinu, na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Srbije i izrazio zadovoljstvo što je Medvedev u poseti baš na dan kada se obeležava godišnjica oslobođenja od fašizma.

“Dobrodošli, nadam se da se ovde u Beogradu osećate kao kod svoje kuće. Za nas je čast što ste baš danas u Beogradu kada obelezavamo 75. godišnjicu oslobođenja i to je potvrda iskrenih i prijateljskih odnosa međunašim zemljama”, rekao je Vučić na početku sastanka sa visokim gostom iz Moskve, koji je bio otvoren za medije.

Ocenio je da je sve u redu kada je reč o ekonosmkoj saradnji, ali da se može još bolje, te da ta saradnja treba da se razvija i jača.

“Robna razmena raste, što se tiče gasovoda Turski tok sve je u redu, a što se tiče ostalih pitanja još je bolje. Hvala vama i predsedniku Putinu na podršci u zaštiti teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Srbije. Cenimo to i dobrodošli u Srbiju”, poručio je Vučić na ruskom jeziku.

I Medvedev je izrazio zadovoljstvo što boravi u Beogradu na današnji dan.

On je Vučiću rekao da su njihovi današnji razgovori počeli u trenutku kada se održavao prikaz vojne sposobnosti oružanih snaga Srbije.

“Moram da vam kažem da je to izgledalo zaista dostojno, a takođe odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se još više poveća borbena sposobnost i bezbednost”, rekao je ruski premijer.

Složio se se sa Vučićem da na polju ekonomije sve za sada ide dobro.

“Raste robna razmena, rastu investicije. Ovaj značajni datum koji povezuje naše narode obeležavamo dobrim rezultatima”, poručio je Medvedev.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i naveo da je govorio i pred parlamentom gde je naišao na prijateljsku atmosferu.

“Prenosim vam i najbolje želje od predsednika Putina”, rekao je Medvedev, na čemu mu je Vučić zahvalio.

Predsednik Srbije je takođe izrazio saučešće Medvedevu i ruskom narodu nakon tragedije u Krasnojarskoj oblasti, kada je prilikom pucanja brane voda poplavila spavaonice radnika u lokalnom rudniku i poginulo 15 ljudi, dok se 13 vodi kao nestalo.

“Hvala vam na podršci i saučešću”, zaključio je Medvedev.

Tanjug