BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da ostvari pozitivan rezultat protiv Astane, da je to ozbiljan i jak protivnik, ali po meri crno-belih.

“Imamo celu ekipu na okupu, svi su spremni, što je jako bitno. Moraćemo ponovo da damo svoj maksimum ukoliko želimo pozitivan rezultat, a u Astani ga želimo. Astana je protivnik po meri, rekli smo da su Astana i Alkmar ekipe sa kojima sigurno, ako igramo maksimalno, možemo da izadjemo na kraj, tako da ćemo prekosutra probati da ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti borbu za nastavak takmičenja do kraja Lige Evropa”, rekao je Milošević uoči puta u Kazahstan.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 16.50 protiv Astane, utakmicu drugog kola Grupe L u Ligi Evropa.

Govoreći o protivniku, Milošević je rekao da je to tvrda i tipična domaća ekipa, koja u utakmice ulazi koncentrisano, pošto najviše golova postiže u prvih 15 minuta prvog i drugog poluvremena.

“To je ekipa iz drugog šešira, iznad nas i Alkmara po rezultatima i rangu u grupi i naravno da je teško objasniti ljubiteljima fudbala u našoj državi da je to ekipa koja je ozbiljna i igra Evropu praktično svake godine i da neće biti uopšte lako. Ako bih pričao o snazi Astane, ljudi bi mislili da tražim opravdanje. Čeka nas jako težak meč, ali i dalje verujem da, ako smo mi pravi, možemo sa njima da izadjemo na kraj”, naveo je Milošević.

Na pitanje da li će Partizan, kao i u prethodnim utakmicama igrati napadački, Milošević je rekao: “Vrlo slično”.

Upitan da li zna sastav za utakmicu, Milošević je odgovorio potvrdno.

“Ako su to muke… Dobro je da imamo sve igrače na okupu, veliki je broj utakmica, rotirali smo prethodnih dana i sve je ispalo dobro. Moraćemo i u narednom periodu isto da radimo. Dobro je što imamo veći broj igrača u formi”, dodao je trener crno-belih.

Partizan je u seriji dobrih rezultata, a Milošević je rekao da je mnogo bolje raditi u dobroj i pozitivnoj atmosferi, ali da ekipa mora da bude oprezna.

“Sigurno je da ovi rezultati iz naše lige podižu samopouzdanje. Samopouzdanje nam treba do odredjene mere, da ne predjemo u samoživost i da ne pomislimo da smo bolji od onog što jesmo. Ako smo na maksimumu vrlo mali broj ekipa može da izadje na kraj sa nama”, rekao je Milošević.

Na tabeli Grupe L prvi je Mančester junajted sa tri boda, Partizan i AZ Alkmar imaju po bod, a Astana je bez bodova.

Beta