BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je Kup veoma bitan i da će ekipa maksimalno obavezno pristupiti duelu sa Vodojažom.

“Imali smo mnogo uspeha prošle sezonu u Kupu i on je na neki način spasio sezonu Partizana. Moramo i ove godine da se maksimalno posvetimo tom takmičenju”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra gostovati ekipi Vodojaža u šesnaestini finala Kupa Srbije u fudbalu.

Crno-beli će igrati u izmenjenom sastavu.

“Igraćemo sa onima koja nisu mnogo igrali zajedno. To će biti prava provera, da pokažu koliko ćemo na njih moći da računamo u narednom periodu”, naveo je trener Partizana.

On je istakao da ga raduje predstojeća utakmica.

“Sećam se vremena dok sam bio mali, kada su ovakve utakmice bile zaista pravi praznici. U poslednje vreme je sve to redje, retko se dešava da ‘mala’ ekipa dodje na ovaj nivo takmičenja. Lepa prilika za sve te ljude, da vide Partizan uživo. Nije to svakidašnja situacija za njih”, kazao je Milošević.

Po njegovim rečima, poraz od Voždovca za vikend u prvenstvu “nije tragičan”.

“Porazi česti znaju da budu dobri za ekipu, pogotovo jer smo možda malo i poleteli posle serije dobrih rezultata. Težina poraza u našem prvenstvu je nažalost mnogo veća u datim okolnostima, ali ja ne smatram da je poraz tragedija”, rekao je Milošević.

Posle tog poraza je izjavio da je nemoguće očekivati da se Partizan bori za titulu, a tri dana kasnije je to potvrdio.

“I dalje mislim da je u ovim okolnostima nemoguće da očekujemo da se borimo za titulu, ali to ne znači da odustajemo. Nemamo pravo na to, niti to smemo da uradimo. Naprotiv, trudićemo se da budemo još bolji i jači”, dodao je trener crno-belih.

Milošević je rekao da ga raduje odluka o uvodjenju VAR-a i da će ta odluka govori indirektno da “mnogo stvari ne štima” i da će ta odluka pomoći da se neke stvari regulišu.

Pružio je podršku Zlatanu Šehoviću koji je u suzama napustio stadion posle utakmice sa Voždovcem jer je Partizan posle njegove greške primio gol za poraz.

“Kroz te greške treba da se osnaže i nauče lekcije. Niko ga zbog toga neće precrtati. Ne mislim o njemu sada drugačije nego pre te utakmice. Meni takve stvari apsolutno ništa ne znače”, rekao je Milošević.

Beta