KOSOVSKA MITROVICA – Na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, sutra će na severu pokrajine biti angažovano oko 650 policijskih službenika Kosovske policije, izjavio je danas regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović i dodao da će kosovska policija u nedelju delovati u skladu sa posebnim operativnim planom.

Radović je za Tanjug rekao da se opšta procena bezbednosne situacije na severu KiM karakteriše kao “srednja”.

“Izbornim procesom upravljaće Centralna izborna komisija (CIK), a sa aspekta obezbeđivanja angažovana je Kosovska policija”, naveo je Radović.

Istakao je da će sutra biti angažovan dovoljan i optimalan broj policijskih službenika na severu KiM, kao i izvestan broj policajaca iz drugih regionalnih direkcija kao ispomoć.

“Policija će usko sarađivati sa svim relevantnim činiocima radi neometanog održavanja izbora, kao i radi uspešne realizacije operativnog plana”, kazao je Radović.

On je apelovao na građane i zamolio ih za saradnju tokom izbornog dana, kako bi sve proteklo prema planu i u najboljem redu.

Vanredni parlamentarni izbori na KiM održavaju se sutra, a pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača., od kojih je u deseet opština sa većinskim srpskim stanovništvom 117.808. U četiri opštine na severu Kosmeta registrovano je 58.187 birača.

Tanjug