BEOGRAD – Uprava carina saopštila je danas da su pripadnici te službe na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, zaplenili više od 1,5 kilograma zlata, vrednog oko 40.000 evra, i 91 flašu viskija i rakije tokom kontrole vozila u kom se nalazilo četvoro bugarskih državljana.Kako se navodi, carinici su zlato otkrili juče tokom kontrole kombija “mercedes sprinter” bugarskih registracija, kojim su iz te zemlje ka Nemačkoj putovala dva bračna para bugarskih državljana.

“Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili. Medjutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i izmedju sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija ‘džoni voker’ i 40 flaša bugarske lozove rakije”, stoji u saopštenju.

Navodi se i da je u torbicama dve putnice i kod jednog od putnika pronadjen neprijavljeni zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

“Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka”, dodaje se u saopštenju.

Beta