NOVI PAZAR – Međunarodni dan starijih osoba obeležava se svake godine 1.oktobra. Ove godine obeležen je pod sloganom “Ka jednakosti u starijem dobu”. Štićenike novopazarskog Gerontološkog centra, danas su posetili učenici Srednje medicinske škole “Dva heroja” i lekari Zavoda za javno zdravlje ,družili se sa njima nakon čega im je uprava doma organizovala izlet do Sopoćana.

Lekari Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Srednjom medicinskom školom “Dva heroja”, organizovanom posetom, korisnicima Gerontološkog centra danas su želeli da pokažu da o njima ima ko da brine, da nisu zaboravljeni i da o njima i njihovom zdravlju i te kako brinu. Danas su od lekara čuli kako da se zdravo hrane i koliko su u mogućnosti vode zdrav život krenuvši od ishrane do fizičke aktivnosti.

Da ovaj dan učini ugodnijim, uprava Gerontološkog centra, organizovala je za svoje korisnike izlet do Sopoćana gde su se uz ručak i pesmu družili i bar za to vreme zaboravili na svoje probleme.

“Kada su ovako srećni i zadovoljni korisnici ustanove na čijem sam ja čelu, verujte da sam i ja srećan”, kazao je upravnik Gerontološkogcentra Enver Daca i dodao da će i dalje raditi u njihovu korist.


rtvnp.rs