NOVI PAZAR – Mesec dana je prošlo od kako je građanina Novog Pazara, Edina Hadžovića pretukao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova PU Novi Pazar u jednom novopazarskom ugostiteljskom objektu.

Povodom nemilog događaja u Novom Pazaru je održan protest 28. oktobra 2019. godine gde su građani poručili policiji da neće trpeti torturu i batinanje.

Samo dan nakon protesta Policijsku upravu Novi Pazar posetio je i direktor policije Vladimir Rebić, koji je tom prilikom pred novinarima obećao brzu reakciju i procesuiranje aktera ovog događaja.

„Spremni smo da štitimo sve građane, bez obzira na bilo koju pripadnost. Započeli smo predviđene procedure i tužilac je upoznat. On će (tužilac), siguran sam, u narednih nekoliko dana dati konkretne naloge policiji i doneti odluku o tome da li je došlo do prekoračenja fizičke snage“, rekao je Rebić na sastanku sa učesnicima protesta.

Danas je na društvenoj mreži facebook osvanuo snimak sa sigurnosnih kamera, na kojem se jasno vidi da policajac Ivan Kneževeć zadaje više udaraca pesnicom u predelu lica Edinu Hadžoviću. Prema onom što se vidi na snimku, prebijanju Hadžovića je prethodio verbalni konflikt, a u pomoć Kneževiću je priskočio i vođa interventne jedinice Emir Ljajić.

Podsećamo, više od sto građana protestovalo je u nedelju 28. oktobra u centru Novog Pazara zbog policijske torture koju je doživeo Edin Hažović iz tog grada.

Protestanti su nosili parole, pravda za limara, mi vas plaćamo vi nas bijete, stop batinašima, tortura, nismo stoka da nas bijete a među njima i transparent za nedavno poginulog studenta iz Novog Pazara u Beogradu Ernada Bakana.