VRANJE – Operom “Koštana” u režiji Juga Radivojevića, 21. oktobra biće svečano otvoreno obnovljeno pozorište “Bora Stanković” u Vranju, a tim povodom na Velikoj sceni pozorišta održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, gradska sekretarka za kulturu Zorica Jović, direktor pozorišta Nenad Jović i umetnički direktor Bojan Jovanović.

Otvaranje renoviranog pozorišta “Bora Stanković” obeležiće trodnevni program.

Dan pre svečanog otvaranja biće odigrana opera za decu “Bastijen i Bastijena” Narodnog pozorišta u Beogradu, a nakon svečanog otvaranja, u utorak 22. oktobra, publiku očekuje i prva premijera ovog vranjanskog pozorišta, predstave “Nečista krv” u režiji Juga Ðorđevića.

“Povratak glumaca vranjskog ansambla u potpuno obnovljenu zgradu Pozorišta ”Bora Stanković”, bez sumnje je najvažniji događaj za sve Vranjance, ali i građane celog juga Srbije. Na ovaj dan čekali smo punih sedam godina, i zahvaljujući Vladi Republike Srbije, lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima, Vranje je dobilo najsavremeniju zgradu pozorišta. Uloženo je 368 miliona dinara, i ovaj objekat imaće multifunkcionalnu ulogu”, rekao je gradonačelnik Milenković, dodajući da će Vranjanci nakon 30 godina dobiti i bioskop.

“Otvaranjem odajemo počast najpoznatijem Vranjancu, Borisavu Stankoviću, čije ime nosi pozorište. Prvi put vranjanska publika videće dramu ”Koštana” u formi opere u režiji priznatog Vranjanca Juga Radivojevića, a ovdašnji ansambl, koji je predano radio i osvajao nagrade u vreme obnove zgrade, izvešće ”Nečistu krv””, naglasio je Milenković.

Tanjug /Foto :Narodno_pozorište