NOVI PAZAR – Učenici prvog razreda OŠ ”Halifa Bin Zajid Al Nahjan” od danas imaju svoje priručnike Pažljivkova pravila u saobraćaju. Osim pisanih brošura, mališani su dobili i fluoroscentne torbe od članova Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja. U podeli Pažljivkovih poklona učestvovao je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

U novoj školi na Dohoviću poštuju se pravila škole, a na ulici – tu važe Pažljivkova pravila koja će i ovi mališani da nauče. Pre nego su im uručeni pokloni, direktor škole Besim Adilović podsetio je i najmlađu generaciju đaka na ljude i organizacije koji doprinose stvaranju boljih uslova za njihovo školovanje.

Gradonačelnik Nihat Biševac je mališanima obećao da će Grad Novi Pazar nastaviti da ulaže u obrazovanje i stvaranje što boljih uslova za školovanje.

”Grad Novi Pazar će nastaviti da ulaže u obrazovanje iz godine u godinu sve više. Želimo da vam stvorimo što bolje uslove za školovanje, jer sutra ćete vi biti oni koji će voditi ovaj grad i doprinositi njegovom razvoju”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Akciju Pažljivkova pravila u saobraćaju godinama unazad sprovodi Republička agencija za bezbednost saobraćaj u saradnji sa lokalnim savetima u toj oblasti a u cilju povećanja stepena bezbednosti dece u saobraćaju