BEOGRAD – Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) poručio je danas da nije za izlazak na izbore, ali da bojkot izbora nije dovoljan aktivizam, već je neophodna pobuna.”Pobuna podrazumeva svakodnevne ulične proteste, napuštanje institucija i sve ostale vidove gradjanske neposlušnosti”, kazao je kopredsednik pokreta Miljan Čičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je u ime pokreta apelovao na neke opozicione lidere da napuste institucije u kojima su na vlasti i dodao da osnovni cilj opozicije treba da bude smena predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Onog trenutka kada opozicija izdejstvuje vanredne predsedničke izbore, Pokret ujedinjenih fantoma će na te izbore izaći”, rekao je Čičić i dodao da bi za te izbore opozicija trebalo da predloži jednog kandidata.

“Ako ne dodje do jednog kandidata, Pokret ujedinjenih fantoma će imati svog”, rekao je Čičić.

Kopredsednik pokreta Milan Pernat kazao je da je zbog “nedemokratske i bahate vlasti” koja je vodjena iz Beograda, Srbija u opasnosti.

“PUF je iz Zrenjanina, iz Vojvodine. Svakodnevnim iskustvom dolazimo u opasnost od stvaranja separatističkih grupacija sa tendencijom otcepljenja Vojvodine od Srbije”, rekao je Pernat i dodao da će pokret usmeriti svoje aktivnosti i na očuvanje Vojvodine u Srbiji.

Beta