PODGORICA – Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja pretresaju večeras stan i kuću odbeglog biznismena Duška Kneževića u Podgorici.Kako je javila RTCG pozivajući se na nezvanična saznanja, policija je pronašla tragove koji ukazuju na izvršenje krivičnog dela za koje je već formiran predmet protiv Kneževića. Nije navedeno više detalja.

Knežević je za portal IN4S potvrdio da je policija pretresla dve njegove kuće.

“Prvo su pretresli kuću ispod Gorice, koja se nalazi na samo 50 metara od Vile Gorica, gde je ugošćen američki zvaničnik Pompeo. Iskoristili su njegovo prisustvo da naprave napad na moju imovinu, jer na taj način pokušavaju da sakriju celu akciju”, rekao je Knežević.
On je rekao da je njegov advokat bio prisutan za vreme pretresanja kuće ispod Gorice, ali je odbio da prisustvuje pretresanju kuće u Zeti, jer je ta kuća “obijena i uništen je inventar”.

Kako je dodao, njegov advokat je tražio da bude prisutan specijalni tim policije i utvrdi činjenicu da je kuća obijena, pa tek onda da prisustvuje pretresu, ali oni to nisu uradili.

Knežević je objavio prethodnih dana snimke na kojima sekretar VDT-a Nenad Vujošević tvrdi da je da je u njegovo ime, navodno, davao novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i nezakonito uticao na specijalne tužioce, kako bi pomogao Kneževiću.
Protiv Kneževića se vodi nekoliko postupaka i on se tereti za finansijske malverzacije vredne više stotina miliona evra. On je hapšenje izbegao odlaskom u London, jer ima britansko državljanstvo.

Beta/Foto :mupcg