RIM – Državni sekretar SAD Majk Pompeo sastao se privatno sa papom Franjom i posetio svoj rodni kraj na jugu Italije, u trenutku kada se odvija istraga povodom impičmenta prerdsednika Trampa u Vašingtonu.

Na dan kada bi nekadašnji specijalni izaslanik za Ukrajinu trebalo da bude saslušan u SAD, Pompeo je tražio predah od “rastuće oluje” koja ga čeka po povratku, prenosi AP.

Kako se navodi, on je već uvučen u slučaj jer je u sredu prvi put potvrdio da je slušao sporni telefonski razgovor predsednika Donalda Trampa sa ukrajinskim kolegom Zelenskim.

Nije bilo naznaka da je Pompeo, koji se deklariše kao hrišćanin, tražio nekakvu vrstu duhovne utehe od pape Franje tokom sastanka koji se dogodio trećeg dana njegove posete Italiji.

U kratkom saopštenju Stejt departmenta stoji da su se Pompeo i papa fokusirali na promovisanje verskih sloboda, posebno na zaštitu ugroženih hrišćanskih zajednica na Bliskom Istoku, demokratiju i ljudska prava.

Posle toga, Pompeo je posetio Paćentro, koji je dva sata vožnje udaljen od Rima, odakle je njegov deda svojevremeno otišao za Ameriku.

Američki državni sekretar nema živih rođaka u tom mestu sa hiljadu stanovnika.

Tanjug /Foto :Tanjug-AP