Popović: Sa Nešovićem protiv nezgodnog Heliosa (sreda, 18.00)
October 15, 2019 36 Views
Trener košarkaša Novog Pazara Oliver Popović rekao je da posle dobre utakmice i pobede nad Splitom u ABA 2 ligi i odrađenog posla u trijumfu protiv Napretka u domaćem prvenstvu njegovu ekipu očekuje teško gostovanje slovenačkom Heliosu, u okviru drugog kola regionalnog takmičenja.

“Nezgodan rival. Imaju više iskustva od nas, ovo im je treća sezona u ABA 2 ligi. Dobili su Širokog, u egal meču izgubili od Dinamika. U ABA 2 nema slabih, svi su približnog kvaliteta, osim MZT-a i Splita. Neće biti lako. Idemo da se nadigravamo, da probamo da dobijemo i koliko možemo sačuvamo se za subotnje gostovanje u Vršcu”, rekao je Popović.

Njegov tim će u Domžalama biti jači za plejmejkera Alekseja Nešovića, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Novog Pazara.

“Uklapanje ne bi trebalo da bude problem jer je bio tu i prošle sezone, a radimo slične stvari. Doneće nam puno u napadu i odbrani”, ocenio je Popović.

Centar Pazaraca Božo Đumić izrazio je očekivanje da će njegova ekipa u Sloveniji odigrati u skladu sa svojim mogućnostima.

“Dugo putovaje i teška utakmica u najavi. Domaćin ima kvalitetan sastav, ali nadam se da ćemo da odigramo kako znamo. Uz dobru odbranu i trčanje, sve bi trebalo da bude dobro”, ocenio je Đumić.

Helios i Novi Pazar imaju po pobedu i poraz, pa su u grupi timova plasiranih između trećeg i 10. mesta na tabeli ABA 2 lige.

Utakmica u Domžalama na programu je sutra od 18 časova.