NOVI SAD – Nijedno od četiri ubistva iz zasede – “sačekuše”, u Novom Sadu u poslednjih godinu dana nije rešeno, piše danas novosadski informativni portal 021, povodom sinoćnog ubistva kontroverznog biznismena Dragana Amidžića Amidže (55).Po medijima, Amidžića je rafalom vatrenog oružja ubio muškarac obučen u tamnu odeću, koji je izašao iz obližnjeg šumarka u Sremskoj Kamenici, a potom pobegao.

Amidžić je ubijen na parkingu, nekoliko stotina metara od svoje kuće, kod svog blindiranog automobila marke BMW, pošto je izašao iz lokala gde je povremeno dolazio na kafu.

Portal 021 (021.rs) podseća da je 26. decembra prošle godine u Futogu ubijen DJordje Zafirović zvani Zafir (37), bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovodjen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića.

Druga “sačekuša” koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja ove godine. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen.

Taj nekadašnji novosadski policajac je poznat po nizu krivičnih dela, a i jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

Policija u Novom Sadu nije do sada rešila ni treći slučaj “sačekuše” pre nepunih mesec dana u Novom naselju, u Ulici braće Dronjak kada je na parkingu hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55).

On je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

Beta