BEOGRAD – Predsednik sindikata Sloga u JKP Parking servis Beograd Dragan Ljubić pokušao je danas oko 10 časova da se samozapali kod prostorija tog preduzeća na Mostarskoj petlji u znak protesta zbog nereagovanja na problem pretnji i mobingovanja

Sloga navodi u saopštenju da se Ljubić na čin samozapaljenja odlučio nakon nereagovanja na problem “pretnji i mobingovanja” njega i članova sindikata od strane poslodavca i njihovih saradnika koji su i ranije prijavljivani.

Navodi se da je direktoru JKP Parking Servis i čelnicima Beograda slato više dopisa, ali da se do današnjeg dana nije reagovalo.

“Do ovog je došlo nakon što je od strane više članova sindikata najavilo izjave, jer im se preti da moraju da se iščlane iz sindikata Sloga ukoliko žele da zadrže posao”, piše u saopštenju.

Ljubića je u tom činu sprečila policija koja ga je odvela u policijsku stanicu Savski Venac gde on trenutno daje izjavu zbog samog čina ali i zbog pretnji, šikaniranja i progona koje doživljavaju on i članovi sindikata Sloga, navodi se u saopštenju.

Beta