BEOGRAD – Pripadnici Vojske Srbije ubuduće će bespaltno moći da posmatraju utakmice fudbalera Crvene zvezde u Superligi i Kupu Srbije, objavljeno je na sajtu crveno-belih.

Besplatne ulazne, uz vojnu knjižicu, moći će da se preuzmu na blagajnama stadiona “Rajko Mitić“, a ugovor o saradnji potpisali su Načelnik odeljenja za civilno-vojnu saradnju Vojske Srbije pukovnik Dragan Mesarović i predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović.

“Danas je lep dan za sve članove Vojske koji su ljubitelji fudbala, naročito navijače Crvene zvezde, koji će već od utakmice sa Radom u petak imati priliku da budu Zvezdini gosti što znači da će besplatno moći da gledaju i uživaju u fudbalskim majstorijama našeg najboljeg kluba. Mi smo do sada imala veoma lepu saradnju sa Zvezdom koja je intezivirana u prethodnih godinu dana kroz posete jedinicama Vojske Srbije, kao i obilaske muzeja Crvene zvezde”, izjavio je Mesarović.

On je posebno istakao prethodne dve akcije – posetu omladinaca Crvene zvezde i druženje sa vojnicima koji su na odluženju vojnog roka u centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, kao i posetu prvotimaca gardi Vojske Srbije i 264. vazduhoplovnoj brigadi.

“Ove posete su značajne za nas, pre svega zbog podizanja sportske kulture pripadnika Vojske, a smatram da su značajne i za rukovodstvo Crvene zvezde u smislu negovanja tradicije i poštovanja patriotizma kao jednog od uslova motivacije. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba Crvena zvezda na ovoj akciji i da poželim da ostala sportska društva i klubovi prate ovaj lep primer”, rekao je pukovnik Mesarović.

Tanjug /Foto :Tanjug