BEOGRAD – Dragan Ðilas i Marko Bastać su imali priliku da pokažu šta znaju i da rekonstruišu Skadarliju, ali su bili nesposobni i zaokupljeni svojim ličnim i poslovnim interesima, kaže zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović, dodajući da gradska vlast predvođena SNS uređuje i rekonstruiše Skadarliju i da će ceo posao biti završen sledeće godine.

U saopštenju dostavljenom međima, Marjanović kaže da to podrazumeva da svi prilazi Skadarskoj budu rekonstruisani i da ta kulturno-istorijska celina dobije izgled kakav je odavno morala da ima.

Marjanović je objasnio da se rekonstrukcija Skadarlije obavlja u nekoliko faza i osvrnuo se na izjave predsednika Opštine Stari grad Marka Bastaća.

“Marko Bastać je sam priznao da se rekonstrukcija Skadarlije radi u tri faze, od kojih jedna još nije završena jer će početi tek na proleće, a to je deo od Gospodar Jevremove do Simine ulice. U međuvremenu, dodate su još dve faze koje nisu u Skadarskoj, a koje su deo Skadarlije, od kojih je jedna završena”, naveo je Marjanović.

Kaže da je završena rekonstrukcija dela ulice Strahinjića Bana, od Francuske do Skadarske, i urađena je dodatno rekonstrukcija Skadarske, od Strahinjića Bana do Džordža Vašingtona.

“Ne znam da li je Bastać primetio, ali tamo je doskora bio asfalt, a sada je stavljen kamen i Skadarska ulica je produžena do Džordža Vašingtona. Ne znam da li je Bastać primetio, ali tamo je i nova fontana”, rekao je Marjanović.

Što se tiče pete faze, dodaje on, u kojoj će biti rekonstruisana Gospodar Jevremova, od Francuske do Skadarske, danas je tamo delom asfalt i ona će biti uređena kao još jedan ulaz u Skadarliju koji je sada u veoma lošem stanju.

Šest faza podrazumeva, kaže Marjanović, rekonstruisanu ulicu Emilijana Josimovića i Siminu ulicu koje nisu deo Skadarlije, a predstavljaju ulaz u Skadarsku ulicu.

“Dragan Ðilas i Marko Bastać su imali priliku da pokažu šta znaju i da rekonstruišu Skadarliju, ali su bili nesposobni i zaokupljeni svojim ličnim i poslovnim interesima. Sada vidimo i da Marko Bastać ne poznaje opštinu u kojoj je još kratko vreme predsednik, koju je potpuno podredio Draganu Ðilasu, koji će ostati upamćen kao najgori gradonačelnik Beograda, jer je u vreme dok je bio na funkciji uspeo svojim firmama da obezbedi 619 miliona evra prihoda, a Beograđanima je ostavio dug od 1,2 milijarde evra”, naveo je Marjanović.

Tanjug