JERUSALIM – Jedna izraelska startap kompanija koja promoviše uzgoj marihuane kod kuće saopštila je da će legendarni američki reper Snup Dog biti ambasador njenog brenda.

Snup koji se zalaže za korišćenje marihuane će promovisati malu mašinu nalik na frižider koja omogućava da se ta biljka gaji kod kuće, navode izraelski mediji.

Mašina za uzgoj reguliše temperaturu, svetlost, ugljen dioksid i minerale i nadgleda se pomoću aplikacije koja šalje korisnicima obaveštenja i upozorenja.

Opremljena je senzorima i kamerom i kontrolisana je algoritmom.

Kompanija Sido (Seedo) navodi da u toj domaćoj laboratoriji mogu da se gaje razne biljke a ona svoje proizvode prodaje u Severnoj Americi i Evropi. Jedna domaća laboratorija staje 2.400 dolara.

U najnovijem saopštenju kompanije je navedeno da je Snup rekao kako promoviše proizvod koji omogućava ljudima da gaje biljke u neiskorišćenom urbanom prostoru i da u tom partnerstvu namerava da se zalaže zdrav način života obezbedjujući javnosti rastuće tehnologije.

Direktor kompanije Zohar Levi je izjavio da je kompanija počastvovana saradnjom sa Snupom popularnom na društvenim mrežama koja će doprineti njenom rastu.

Izrael se smatra liderom u istraživanju kanabisa za medicinsku upotrebu.

U septembru prošle godine je bivši premijer Izraela Ehud Barak najavio da će biti predsedavajući jedne od najvećih izraelskih firmi za proizvodju medicinskog kanabisa Interkjur (InterCure).

Drugi bivši premijer Ehud Olmert se u aprilu pridružio jednoj takvoj kompaniji (Univo Pharmaceuticals Ltd.) kao investitor i savetnik.

Firma Sido ima licencu za proizvodnju medicinskog kanabisa izraelskog Ministarstva zdravlja.

Beta