BEOGRAD – Radio televizija Srbije (RTS) poručila je danas je lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović svojom objavom o urednici emisije Upitnik Oliveri Jovićević dao potpuno novi smisao izrazima “prostakluk i odvratanost”, i da je zajedno sa onima koji su ga podržali otišao “čak ispod nivoa primitivizma”.

“Za 16 godina koliko postoji emisija Upitnik bilo je pokušaja da se ova emisija zabrani, bilo je uvreda i nezadovoljstva od strane mnogih politički aktera, ali nikada se nije tako daleko zaplivalo u prostakluku kao što je to sada učinio Trifunović”, navodi se u saopštenju RTS-a.

RTS navodi da ne traži nikakvo izvinjenje od onih kojima je jedan tvit dovoljan da “zasijaju svojim prostaklukom”, jer je tražiti tako nešto “potpuno besmisleno”.

“Umesto poziva na izvinjenje, RTS moli sve učesnike ovakvih i sličnih emisija, ali i one koji bi da se bave dijalogom na javnoj sceni, da se pre svega verbalno ‘razoružaju'”, piše u saopštenju.

Trifunović je na Tviteru ranije objavio da emisija koju Jovićević vodi postoji da ne bi radila na poziv (za 150 evra na sat), insinuirajući na prostituciju, kao i da će pokret na čijem je čelu kada dođe na vlast legalizovati prostituciju i omogućiti joj da radi svoj posao.

Ispod te objave usledilo je više uvredljivih pretnji.

Beta