SOČI – Rusija pomaže Kini da napravi sistem za upozorenje od raketnih napada, kakav trenutno imaju samo SAD i Rusija, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

“Mi sada pomažemo našim kineskim partnerima da razviju sistem za upozorenje od raketnih napada. Ovo je veoma ozbiljna stvar, koja će dramatično poboljšati odbrambene kapacitete Narodne Republike Kine”, rekao je Putin na diskusionom forumu “Valdaj”, prenosi TAS S.

On je dodao i da izgleda da su SAD “bar nekoliko godina” radile na razvoju nove rakete, koja potpada pod Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa, dok je on i dalje bio na snazi.

Putin je na skupu govorio i o drugim temama, uključujući situaciju u Persijskom zalivu, Ukrajini, sukobu Saudijske Arabije i Irana…

On je rekao da veruje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski iskren u nameri da reši sukob na istoku Ukrajine, u skladu sa svojim predizbornim obećanjima.

“Ljudi čekaju da ovo pitanje bude rešeno. Mislim da on to iskreno želi, ovo je njegovo iskreno uverenje ili bar težnja. Teško mi je da kažem u ovom trenutku da li će to uspeti da uradi, da li će moći da se odupre onima koji su protiv tog procesa”, rekao je Putin.

Putin je predložio da se formira organizacija, u čijem radu bi učestvovale Rusija, SAD, evropske i druge zemlje kao bi se rešila pitanja u Persijskom zalivu.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here