SARAJEVO – Opštinski sud u Sanskom Mostu osudio je tržišnog turističko-ugostiteljskog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove Edvina Brkića iz Sarajeva na šest meseci zatvora zbog Primanje dara ili drugih oblika koristi.

Brkiću je izrečena bezbednosna mera zabrane obavljanja poslova radnog mesta državnog službenika – inspektora na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji u trajanju od dve godine, prenosi Klix.ba.

Presudom mu je trajno oduzet novac u iznosu od 400 konvertibilnih maraka (200 evra) koji predstavlja imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom, a koji je privremeno oduzet prilikom hapšenja.

Kako se navodi u presudi, Brkić je 15. marta ove godine u dva navrata zahtevao i primio dar u iznosu od po 200 konvertibilnih maraka, kako u okviru svojih ovlaštenja ne bi izvršio službenu radnju inspekcijskog nadzora.

On je u jednom ugostiteljskom objektu zatekao je neprijavljenog radnika i tražio je novac od vlasnika kako to ne bi navodio u zapisniku i kaznio ga.

Proglašen je krivim za produženo krivično delo primanje dara i drugih oblika koristi.

Brkić je osuđen nakon što je potpisao sporazum s Tužilaštvom USK o priznanju krivice i saglasio se s izrečenom kaznom i sankcijom, pa zbog toga nema pravo na žalbu.

Tanjug