PODGORICA – Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar podneli su pet tužbenih zahteva u kojima traže da im država isplati milionske iznose zbog propadanja firmi, ali i oštećenja stanova, preduzeća, kamiona i pumpi dok je Uprava za imovinu privremeno gazdovala njihovim nekretninama.

Advokat Željko Djukanović potvrdio je podgoričkim Vijestima da su Šarić i Lončar podneli pet tužbenih zahteva za naknadu štete zbog propadanja imovine.

“Obimna je dokumentacija, svaka tužba ima po 30-40 stranica”, potvrdio je Djukanović, koji nije iznosio više detalja iz tužbi niti koliko novca Pljevljaci traže.

Šarić i Lončar su pravosnažno oslobodjeni optužbi za pranje 19,2 milina evra. Imovina kojom je osam godina privremeno gazdovala država, vraćena je proletos kada su se stekli svi zakonski uslovi da firme i nekretnine ponovo budu upisane na imena Pljevljaka.

U medjuvremenu su od države dobili sporove zbog neosnovanog pritvora – Duško Šarić dobio je 103.000 evra odštete, dok je Jovici Lončaru po istom osnovu iz državne kase isplaćeno 106.000 evra.

Beta