PRIŠTINA – Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević položio je cveće na grob bivšeg predsednika Fudbalskog saveza tzv Kosova, legende beogradskog Partizana Fadilja Vokrija.

Slavni fudbaler Crvene zvezde Savićević posetio je Vokrijev grob uoči gostovanja Crne Gore na stadionu u Prišniti koji nosi ime upravo po Vokriju, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Savićević je izjavio da je sa Vokrijem bio dobar prijatelj, a da su se najviše zbližili kada su zajedno bili u vojsci, prenosi B92.net.

Tada je, prema njegovim rečima, selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Miljan Miljanić napravio sportsku četu, sastavljenu od fudbalera i reprezentativaca iz cele tadašnje države.

Dodao je da se tada stvorilo prijateljstvo koje je nastavljeno kada je tzv Kosovo postalo član UEFA i FIFA.

“Bio sam veoma tužan kada sam čudo da je preminuo. Mogao je još mnogo da da kosovskom fudbalu. Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova, ali to je život”, rekao je Savićević, prenosi “Koha Ditore”.

Savićević je rekao da nije mogao da prisustvuje sahrani Vokrija, pa je iskoristio ovu priliku da poseti njegov grob i pokloni se.

Vokrijev grob san njim je posetio aktuelni predsednik FS tzv Kosova Agim Ademi.

Vokri, legendarni fudbaler beogradskog Partizana, bio je na čelu FS od osnivanja takozvanog Kosova 2008. do smrti u junu 2018.


Tanjug