SARAJEVO – Šest osoba, od kojih je jedan referent za izdavanje vozačkih dozvola u ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, osumnjičeno je da su vršili malverzacije u vezi sa izdavanjem vozačkih dozvola.Njih troje danas će biti predato u nadležnost kantonalnog Tužilaštva.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić izjavila je da se juče uhapšeni službenici MUP-a Kantona Sarajevo sumnjiče da su izdavali vozačke dozvole bez položenog vozačkog ispita.

Sarajevski portal Klix objavio je da je u poslednjih nekoliko mjeseci izdato najmanje deset nelegalnih vozačkih dozvola.

Prema pisanju ovog portala, u narednim danima se može očekivati da broj ilegalnih vozačkih dozvola bude i veći, s obzirom na to da je istraga u ranoj fazi.

Iz MUP-a KS juče je saopšteno da je ova akcija “deo sveukupnih nastojanja policije da kroz intenzivirane akcije radi na sprečavanju i sankcionisanju nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima i tako jačaju integritet u radu, ali i vrate poverenje gradjana u rad policije”.

Beta