BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije o povlačenju prijave Кosova za prijem u Interpol i nastavku saradnje Srbije sa tim zemljama u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović je poručio da je povalačenjem prijave Kosova za članstvo u Interpolu sačuvan ugled najstarije medjunarodne policijske organizacije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović se zahvalio Španiji i Moldaviji na podršci Srbiji povodom zahteva Кosova za prijem u Interpol i i na tome što će obe države nastaviti blisku saradnju sa Srbijom povodom tog pitanja.

Stefanović je sa šefom španske delegacije Кarlosom Vaskezom Arom razgovarao i o nastavku saradnje srpske i španske policije u borbi protiv narko-trafikinga koja je “do sada imala konkretne rezultate u vidu zaplena velikih količina kokaina”.

Sa šefom moldavske delegacije Eugenijem Petreskim, Stefanović je razgovarao o jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta policija dve zemlje.

Stefanović se na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu sastao i sa predstavnicima policija Slovenije, Filipina i Monaka.

Beta