KOSOVSKA MITROVICA – Blizu stotinak takmičara uzelo je učešće na Prvom Esports turniru, takmičenju u video igrama, koji je počeo juče u Mitrovačkom dvoru u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Glavni cilj projekta Esports turnira je da obavesti javnosti o potencijalu i veličini industrije video igara. Svi smo svesni potencijala gaming industrije. Termin održavanja turnira pažljivo je odabran kada većina studenata još nije počela sa svim akademskim obavezama, kaže za Kosovo Onlajn Lazar Stanić iz Ares Gaminga.

Zahvalnost za prepoznavanja značaja ovakvog događaja i pomoći oko organizacije, izrazio je njegov kolega iz Ares Gaminga Uglješa Živulov.

“Veoma smo ponosni što smo zahvaljujući pomoći predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, gradskih čelnika i sponzora projekta učinili naš grad inovanativnim pionirom Esports turnira, jer smo prvi domaćini ovakvog takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije. Takođe, zahvaljujem se učesnicima kojima je pre svega ljubav prema igrama bila dodatna motivacija da turnir bude uspešan”, poručio je Živulov.

Finale Dota2 zakazano je za danas u 15 časova, a najbolje ekipe će izboriti mesto među TOP4 tima na LAN završnici.

Tanjug /Foto :Pixabay