BEOGRAD – Nakon pauze zbog reprezentacija nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije utakmicama 12. kola, koje se otvara večerašnjim duelima Čukaričkog i Vojvodine na Banovom brdu i Crvene zvezde i Rada na stadionu “Rajko Mitić”.

Prvi na programu je derbi trenutno drugog i trećeg tima na tabeli kada trener Nenad Lalatović sa Vojvodinom ide bivšem klubu sa željom da nastavi dobre igre, s tim da isto namerava i Čukarički koji čak ima meč manje.

Branilac trofeja prvaka Srbije protiv Rada namerava da napravi dobru uvertiru za gostovanje Totenhemu u Ligi šampiona i trijumf je imperativ kako bi ostao na čelnoj poziciji.

Dan kasnije, a samo pet uoči dolaska velikog Mančester Junajteda u Beograd u utakmici Lige Evrope, Partizan putuje na nezgodno gostovanje Mladosti u Lučane.

Crno-beli su izgubili prethodni meč u Superligi od Voždovca i tražiće povratak na pobednički kolosek, ali i pojačano raspoloženje pred Junajted.

U istom kolu niški Radnički dočekuje Napredak, Javor ekipu TSC-a, dok “fenejraš” Mačva ide na “krov” Voždovcu.

Raspored utakmica, večeras: Čukarički – Vojvodina (18 sati), Crvena zvezda – Rad (20). Sutra: Mladost – Partizan (15), Voždovac – Mačva (18), Javor – TSC (18), Proleter – Radnik (18), Radnički – Napredak (18), Spartak – Inđija (18).

Tanjug