BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić saopštio je danas da on sutra neće prisustvovati drugom sastanku vlasti i opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) o izbornim uslovima i istakao da je došao da prenese predstavnicima EP da u tim razgovorima moraju da učestvuju sve opozicione stranke.

“Ako je neko hteo da nametne medjunarodna pravila morao je da učini napor da dovede sve predstavnike opozicije. Ja hoću da učinim sve što mogu da Savez za Srbiju i predstavnici drugih opoziconih stranaka učestvuju u ovom dijalogu ili u bilo kom dijalogu koji može da dovede do rešenja”, kazao je Tadić novinarima ispred Skupštine Srbije.

Tadić je kazao da je došao da lično prenese taj zahtev evroparlamentarcima, za koji je kazao da je uslov bez kojeg se ne može, a da nije došao da diskutuje sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje novinara da li će funkcioner SDS Marko Djurišić učestvovati u nastavku razgovora, on je kazao da on nikome u stranci ne nalaže kako će se ponašati jer je, kako je objasnio, to stranka sa demokratskim načelima.

Današnjem sastanku prisustvuju poslanici SNS Vladimir Orlić i Vladimir Djukanović, iz Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević i Žarko Obradović, Jedinstvene Srbije Dragan Marković, Pokreta socijalista Djordje Komlenski i Bojan Torbica, Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović i Narodne seljačke stranke Marijan Rističević i poslanica Saveza vojvodjanskih Madjara Elvira Kovač.

Iz opozicionih redova na sastanku prisutni su predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i šef poslaničkog kluba SDS Marko Djurišić, predsednik Nove stranke Zoran Živković, poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, predsedednik Libralno demokratske partije Čedomir Jovanović, presednik Ligesocijaldemokrata Nenad Čanak, Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Od vanparlamentarnih stranaka prisustvuju predstavnici Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović i Petar Miletić i predsednik Srpskog partiotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić.

Tema razgovora je medjustranački dijalog, a tu sesiju je vodi predsednica parlamenta Maja Gojković, a drugu sesiju o unapredjenju uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine vodi potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

Sastanak je počeo oko 15 časova u Skupštini Srbije u Ulici kralja Milana i predvidjeno je da traje do 21.30.

Dijalog uz posredstvo evropskih parlamentarca nastavlja se sutra.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here