BEOGRAD – Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da su crveno-beli odlaskom na Kosovo želeli samo da se baƒve sportom i dodao da su kosovske institucije današnjom zabranom još jednom pokazale da je sve što rade “samo farsa i laž”.

“Svedoci ste svega što se desilo. Došli smo da odigramo utakmicu, da igramo fudbal, da se bavimo sportom, ali to nam je zabranjeno i pored preporuke Fife da se utakmica odigra. Kosovske institucije su se oglušile o tu preporuku naviše svetske organizacije i nisu nam dozvolili da odigramo meč, rekao je Terzić novinarima na prelazu Jarinje.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

“Ja sam bio na čelu kolone i kad smo prišli graničnom prelazu, prišli su mi predstavnici policije Kosova i rekli su mi da nam je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova. Na moje pitanje koji je razlog, oni su rekli da je to odluka Vlade Kosova i da dalje nemaju nikakva objašnjenja”, rekao je Terzić i dodao da će utakmica verovatno biti odigrana sutra Beogradu.

On je dodao da je Zvezda samo želela da “napravi lep dogadjaj, praznik za narod u južnoj srpskoj pokrajini”.

“Medjutim, to nam je onemogućeno. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski dogadjaj. Kosovske institucije su još jednom pokazale da je sve što rade samo farsa i laž”, rekao je Terzić.

Upitan da li je bilo nagoveštaja da utakmica neće biti odigrana, Terzić je kazao da su “dolazile razne informacije”, ali da je na Zvezdi bilo da “dodje i ; odigra utakmicu”.

“Nismo mogli da se bavimo nikakvim insinuacijama, obzirom da smo dobili dopis od Fife gde Fifa preporučuje Fudbalskom savezu Kosova… Nisu mogli da narede, ali preporuka je bila jasna da se utakmica igra. Ništa mi nismo tražili drugačije od uobijačenog. Svi smo svedoci da Trepča svoje utakmice igra u Kosovskoj Mitrovici i nema nijedan razlog zašto se danas nije odigrala utakmica u Kosovskoj Mitrovici, odnosno Zvečanu”, rekao je Terzić.

“Ovo je jedna velika diplomatska pobeda i Srbije, Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde jer smo dobili podršku Fife. Sve što su oni prethodnih dana izjavljivali, a pratili smo kosovske medije, bila je laž. Oni su rekli da Crvena zvezda hoće na silu da dodje, protiv odluka Fife i Uefe što nije bilo istina”, dodao je on.

Na prelazu Jarinje bilo je mnogo navijača Zvezde.

“Što se tiče navijača, mogu samo da kažem da sam ponosan i da su još jednom pokazali da je Crvena zvezda Srbija i gde god da ima srpskog naroda, navijači Crvene zvezde su tu”, rekao je Terzič.

Beta