BEOGRAD – Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je danas protest zbog zabrane izveštavanja televizijama Al Džazira i N1 sa otvaranja vetroparka “Čibuk 1” u Mramorku kod Kovina koju je naložio organizator tog dogadjaja i vlasnik objekta kompanija Masdar iz Abu Dabija i zatražilo izvinjenje tim televizijama.Kako se navodi u saopštenju novinar Al Džazire Djordje Kostić je UNS-u ranije kazao da ekipama njihove i televizije N1 nije bilo dozvoljeno da izveštavaju sa svečanosti, na kojem je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zato što ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu to nije dozvolio.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević rekla je UNS-u da je domaćin odlučio ko može da prisustvuje dogadjaju jer kabinet predsednika ne daje akreditacije za dogadjaje koje ne organizuje.

“Mi šaljemo najavu, pozovemo sve novinare i onda taj spisak prosledimo domaćinu. To se i danas desilo”, rekla je UNS-u Vasiljević.

UNS je istakao da je Zakonom o javnom informisanju i medijima zabranjena neposredna i posredna diskriminacija novinara po bilo kom osnovu i da je organizator dogadjaja dužan da zakon poštuje.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here