NOVI PAZAR – Novi Pazar i regija Sandžak imaju sve preduslove za partnerstvo sa Republikom Hrvatskom, rečeno je na sastanku pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Gordanom Bakotom, opunomoćenim ministrom u Veleposlanstvu Stjepanom Glasom, predsednicom Hrvatskog poslovnog kluba u Srbiji Marijom Radulović i direktorom Predstavništva HGK u Srbiji Perom Mijakićem. Sasatanku u Gradskoj upravi prisustvovali su direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor, predstavnici Privredne komore Srbije, Privredne komore Kraljevo i istaknuti preduzetnici Novog Pazara.
Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, reč je o poseti koja za naš grad ima izuzetan značaj.

„Hvala gostima što su Novi Pazar i ovaj region prepoznali kao interesantno područje, uz Beograd i Novi Sad. Glavna tema sastanka je povezivanje privrednika koji se zalažu za očuvanje i razvoj porodičnog biznisa. Dragocena su iskustva Hrvatske kroz njeno članstvo u Evropskoj uniji, a što se saradnje tiče, predstoje nam u narednom periodu još konkretniji dogovori, na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Hasanović, napominjući da u ostvarivanju saradnje sa Hrvatskom Novi Pazar ima i posebnu podršku.

„Vetar u leđa uspostavljanju partnerstva na privrednom i drugim poljima je naš Novopazarac, potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić. Siguran sam da nam predstoji perspektivno partnerstvo“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

Ambasador Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota podsetio je da od 1. januara sledeće godine Hrvatska predsedava Evropskom unijom, što upotpunjuje mogućnosti saradnje sa Novim Pazarom.
„To znači da možemo ponuditi suradnju na privrednom planu ali i na polju zaštite okoliša, po pitanju iskustva oko prekograničnih fondova, zatim radne snage sa jedne i druge strane, do fenomena dualnog obrazovanja“, kazao je nakon sastanka ambasador Hrvatske Gordan Bakota.