BEOGRAD – Dve osobe povređene su danas kada je putnički voz, koji je saobraćao iz Loznice ka Rumi, naleteo na džip.

Kako se navodi u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije, nesreća se dogodila u 19.25 sati, na putnom prelazu obezbeđenom znakovima vertikalne drumske signalizacije, između železničkih stanica Loznica i Lešnica.

Tom prilikom povređene su dve osobe iz džipa marke „honda”, starosti 65 i 95 godina.

Beogradski mediji navode da je voz udario u automobil, da je on bio potpuno smrskan i da su iz njega izvađeni muškarac i žena.

Kako prenose “Novosti”, muškarac je zadobio teške telesne povrede i, vrlo brzo posle pregleda u Urgentnom centru u Loznici, upućen je na dalje zbrinjavanje na Neurološku kliniku u Beograd.

U saopštenju “Infrastruktura železnice Srbije” navodi se da su njihove stručne službe, kao i dežurne službe izašle na lice mesta, dok “Novosti” preciziraju da su povređene iz vozila vadila dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca sa ekipom Hitne pomoći Doma zdravlja u Loznici.

“Infrastruktura železnice Srbije” apelovale su da se poštuju saobraćajna signalizacija i propisi, posebno na putnim prelazima sa znakovima vertikalne drumske signalizacije, kako bi se izbegle ovakve nesreće.

Tanjug