BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjavu Aljbina Kurtija, da će rešiti najveći problem Prištine – prisustvo Srbije na severu, razume kao otvorenu pretnju, ali je poručio da niko, pa ni Kurti, neće moći da ugrozi Srbe.

„Ne želim da odgovaram uvredljivim rečnikom. Mogu samo reći da neće ugroziti Srbe“, kazao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

Kaže da su Albanci užasno nervozni, jer vide da im ne ide kako su planirali.

Oni, kaže, danas rade ono što smo mi radili u vreme pred kraj socijalističkog perioda, dd 1987. do 1995, kada smo imali “lojalne Albance”, a nismo razumeli da postoji ogromna većina Albanaca koji su protiv toga.

„Danas oni pronalaze Radu Trajković i Rašića, one koji imaju dva odsto podrške Srba. Za razliku od nas ranije, kada je postojao jendopartijski sistem, oni danas egzaktno mogu da vide ko koliku podršku ima. Sada ste izmerili da nemaju jedan odsto, ali hoćete da radite sa njima, a nećete sa onima koji zaista predstavljaju srpski narod. Nisam srećan zbog toga, ali radostan što pravite greške kao mi“, istakao je on.

Vučić je priču o navodnom trovanju glasačkim listićima iz centralne Srbije nazvao najglupljom farsom.

Kazao je da svi znaju da nema ništa iza toga i da je to potrvdio i albanski doktor.

„To je bila infekcija, jedna zbog glasova koje je dobila Srpska lista, što je toliko infektivno delovalo da su to morali da urade, a druga što su pravili računice da li bi i kako da ubace Pacolijevu stranku. Zato su napravili skandal“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima nema ni otvrova, ni nikakve infektivne reakcije, da je sve budalaština koja pokazuje nivo nervoze i na šta su sve spremni.

„To pokazuje da su veoma opasni I zato sam i rekao da nečeg kao 2004. kada su iz DOS-ovog režima dozvolili pogrom nad Srbima, kao ni Oluje, nikada više neće biti. Mnogo smo ognjišta u prošlosti izgubili i to više nećemo dozvoliti”, kazao je on.

Rekao je da je uputio poruku EU, šaljivu, da li smo otrovali Albance Antraksom ili Novačokom.

“Za Maju Kocijančić imao sam uvek jedno drugo pitanje, a tiče se prava Srba u Sloveniji. Ja sam napravio šalu, jer ceo svet je video priču o trovanju, proalbanski mediji pisali su o trovanju iz Srbije, sada ćute kao zaliveni“, objasnio je on.

Ukazao je da ljudi u Srbiji nisu spremni da čuju istinu, jer imaju nežne uši, i najviše vole da slušaju bajke, kako je MMF zaveo kolonijalno ropstvo, kako ćemo da budemo neuništivi, sve da proteramo preko Prokletija.

„Ja neću da lažem ljude“, poručio je on povodom svojih izjava o realnom stanju na Kosovu i Metohiji.

Tanjug