BEOGRAD – Više od 1.000 trkača iz rekordnih 35 zemalja prijavilo se za nastup na Beogradfskom maratonu, samo dve nedelje otkad su otvorene prijave, saopšteno je iz tog preduzeća.

“Učestvovanje na Beogradskom maratonu postalo je cilj i inspiracija za mnoge pripadnike trkačkog pokreta iz zemlje i sveta. Činjenica da je za ovaj period prijavljen rekordan broj od preko 1.000 učesnika iz takođe rekordnih 35 zemalja sveta – pokazatelj je daljeg razvoja Beogradskog maratona i naših višedecenijskih napora da razvijamo i unapređujemo trkački pokret kao pokret zdravlja u Srbiji i regionu“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će uz podršku grada Beograda, Ministarstva unutrašnjih poslova, Turističke organizacije Beograda i drugih značajnih partnera i sponzora, 33. Beogradski maraton podići na još viši organizacioni i programski nivo i tako stvoriti kvalitetne uslove za učešće što većeg broja domaćih i stranih trkača, kao i za dalji razvoj ovog najznačajnijeg tradicionalnog međunarodnog sportskog događaja u Srbiji.

Beogradski maraton, 33. po redu, održaće se 26. aprila naredne godine.

Tanjug /Foto :Tanjug