BEOGRAD – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović i dekan Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu Vladimir Cvetković potpisali su danas Sporazum o dugotrajnoj, obrazovnoj, naučnoj, tehničkoj i poslovnoj saradnji u oblasti školovanja kadrova zaduženih za obradu i zaštitu podataka o ličnosti.

Predmet ovog Sporazuma je organizacija i realizacija kratkog programa studija pod nazivom „Obuka menadžera za zaštitu podataka o ličnosti“, a cilj je stručno osposobljavanje i obuka lica za obavljanje poslova zaštite podataka o ličnosti, saopšteno je iz Kancelarije Poverenika.

Služba Poverenika će za potrebe sprovođenja ovog programa studija imati ulogu nastavne baze Fakulteta bezbednosti i u njoj će se obavljati studentska praksa, navodi se u saopštenju.

Ovim će predmetni program studija u okviru visokoškolskih ustanova, koji će osposobljavati lica za konkretne i specifične poslove u oblasti obrade i zaštite podataka o ličnosti, postati sastavni deo obrazovnog sistema Republike Srbije.

Tanjug