NOVI PAZAR – Saradnja lekara Opšte bolnice Novi Pazar i lekara iz Amerike se uspešno nastavlja i to na obostarno zadovoljstvo. Trenutno se u bolnici nalazi tim lekara ortopeda, radiologa, hirurga, internista i kardiologa koji već nekoliko dana rade sa našim lekarima, upoznaju se sa njihovim radom, razmenjuju iskustva i prenose na njih svoje znanje.

“Treći put za redom u Opštu bolnicu Novi Pazar dolaze eminentni stručnjaci raznih oblasti medicine iz Sjedinjenih američkih država a sve u okviru postignute saradnje koja se uspešno realizuje. Nama je drago što imamo priliku da sarađujemo sa ovakvim profesionalcima od kojih mnogo toga učimo”, rekao je načelnik Internog odeljenja dr Suad Ćatović.

“Veoma smo zadovoljni saradnjom sa vašim lekarima i možemo slobodno da kažemo da oni obavljaju vrhunski posao s obzirom da veliki broj pacijenata gravitira ovoj zdravstvenoj ustanovi ne samo iz Novog Pazara već i oklonih gradova kako smo mi obavešteni. Drago nam je što smo imali priliku da sarađujemo i razmenjujemo iskustva i ova saradnja će se sigurno nastaviti i ubuduće”, kazali su doktori iz Amerike.

“Ovo je treći put da smo u poseti Novom Pazaru i to je produkt vizije direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića i mi smo zadovoljni načinom na koji vaši lekari leče pacijente. Posebno sam zadovoljan saradnjom sa specijalizantima, sa budućim dobrim lekarima”, kazao je dr Steven Kline, kardiolog iz Amerike.

”I ja sam zadovoljan saradnjom sa kolelegama iz vaše bolnice, naročito sa mladim lekarima koji su veoma posvećeni svom poslu. Čuo sam da će ovde uskoro sa radom početi angio sala i sigurno je da će to unaprediti lečenje bolesnika i olakšati rad lekarima na ovom odeljenju”,rekao je dr Anrew Sanders, internista iz Amerike.

On je dodao i svoje zapažanje da lekari naše bolnice rade veoma naporno, imaju veliki broj pregleda u ambulantama i na odeljenju i kazao da zavidi na postignutim rezultatima.