NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar pokonio je sadašnjim i brojnim generacijama budućih učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ , novi sportski teren, na kome će nesmetano obavljati nastavu fizičkog vaspitanja.

Poklon je samo deo intenzivnog zalaganja lokalne samouprave da u saranji sa školskim rukovodstvom, đacima i nastavnicima obezbedi adekvatne uslove za obavljanje nastave.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, podsetio je ovim povodom da je u kratkom vremenskom roku mnogo toga urađeno kako bi objekat škole bio pretvoren u funkcionalan i moderan prostor.

„Želeli smo da učenici i nastavnici budu zadovoljni. Izgrađene su i potpuno opremljene četiri nove učionice ove škole. U toku je rekonstrukcija sportske hale „Izudin Šušević“, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole a koja će najmlađima, kao i svim građanima biti od koristi.“

Kako je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u budućnost, Grad će u narednom periodu napraviti još jedan značajan korak.

„Na zadovoljstvo svih, a imajući u vidu broj učenika, na našu inicijativu, a preko Kancelarije za javna ulaganja biće obezbeđeni uslovi za potpunu rekonstrukciju OŠ „Vuk Karadžić“, kazao je ovim povodom gradonačelnik Nihat Biševac.