TIRANA – Albaniju je u utorak u ranim jutarnjim časovima pogodio zemljotres, svedoci istog bili su i Srbi koji žive u toj zemlji, a među njima i fudbaler Lačija Aleksandar Ignjatović.

Nekadašnji defanzivac niškog Radničkog, čačanskog Borca i Novog Pazara bio je u Tirani kada se sve odigralo i preživeo je pravu dramu.

– Proživeo sam izuzetno dramatičnu noć posle derbija koji smo igrali protiv Partizanija u Elbasanu. U proteklih par nedelja je bilo manjih potresa, ali ništa nalik onom od sinoć. Sve se odigralo u najgorem mogućem vremenu, svi su spavalo, oko četiri sata iza ponoćo. Probudio me je jak potres, čim se to desilo ekspresno sam izleteo iz kreveta, bukvalno! Da bi se zatim nekih 20, ili 30 sve treslo, a meni je taj kratak period izgledao kao večnost. Nastavilo se u talasima, imao sam osećaj kao da letim avionom pa krene jaka turbulencija. Iskreno, pomislio sam na najgore, izjavio je za Blic Aleksandar Ignjatović.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je zemljotres koji je pogodio Albaniju “dočekao” u Tirani, i priznaje, uplašio se za život.

– Zidovi većine zgrada u Tirani su ispucali dok je najgore prošao Drač, tamo ima i žrtava. Udar je bio prilično jak. Kada se desio zemljotres ceo grad je izašao na ulice, u istom momentu, i tu su se zadržali do nekih sedam, osam ujutru. Ljudi su bili uplašeni, polako su zatim krenuli kućama da vide šta će ih tamo sačekati, kolika šteta.

Albanski prvoligaš Lači za koji igra srpski fudbaler obustavio je rad zbog vanredne situacije koja je nastala u zemlji.

– Moj klub je prestao sa radom, iako je trebalo da imamo trening danas, ali ništa od toga. Videćemo kakva će biti dalja odluka čelnika, vrlo je moguće da će odložiti sledeću utakmicu jer je situacija stvarno alarmantna.

Ignjatović se nada da njegovu domovinu ovako nešto nikada neće zadesiti.

– Želim da pozdravim sve u Srbiji, nadam se da se ovakva strahota nama neće desiti nikada, a ni bilo kome drugom, zaključio je Ignjatović.


Blic.sport.rs

Prethodni tekstIZLETELI IZ AUDIJA PA TUKLI BEJZBOLKAMA! Obračun zbog neraščišćenih računa u Novom Pazaru
Sledeći tekstTokom noći serija potresa u BIH i Albaniji